Leren Mediteren 1: Ontspannen

In “Leren mediteren 1” ontdek je via verschillende meditatievormen en eeuwenoude wijsheden hoe je een meditatieve ontspannen staat beleeft. Eens je de meditatieve staat meestert, openen er zich vele mogelijkheden. Elke les staat in het teken van een specifiek onderdeel van je persoonlijke groei, één specifieke realisatie. Bewandel je het volledige pad van leren mediteren 1, 2 en 3 dan ontvang je op 16 verschillende aspecten in je leven realisaties. Deze realisaties helpen de oude verloren gegane traditie van je voorouders in Europa terug wakker te maken via verschillende meditatievormen. De kracht van onze meditatieve staat ligt in het terug wakker worden van wie we in essentie zijn. De afgelopen 4 jaar waren er meer dan 425 deelnemers op dit pad. Dit pad is voor zowel beginners als gevorderden die de meditatieve staat als basisgegeven in hun leven willen integreren.

Programma 4 lessen: 

1. Realisatie van gewaarzijn – Mindfulness meditatie
Maak kennis met de basis van deze wetenschappelijk onderbouwde meditatietechniek van Mindfulness. Vooral het positieve effect op stress-, en pijnverlichting verwijzen veel van de meer dan 1700 geschreven wetenschappelijke artikelen. Deze sessie staat in het teken van “ademfocus” en “bodyscan” en een eerste aanraking met het gebruik van essentiële oliën bij geurmeditatie.

2. Realisatie van fysieke vorm – Bewegingsmeditatie
Ervaar een – geblinddoekte – muzikale bewegingsmeditatie waarbij we het lichaam ontstressen en activeren door te “schudden”, waarna het lichaam zich helemaal uitdrukt op een manier dat natuurlijk voelt alvorens het lichaam helemaal in stilte en stilstand te ervaren.

3. Realisatie van klank – Klank meditatie
De kracht van klanken is een heel toegankelijke poort voor het bereiken van meerdere doelen. Ervaar in groep de bevrijdende kracht van de Chakra Dhyana meditatie die al 1000den jaren beoefend wordt door de yogi’s.

4. Realisatie van adem – Ademhalingsmeditaties
Verken je meditatieve staat vanuit ademhaling en ervaar hernieuwde levenskracht via de Ananda mandala meditatie.

Wat te verwachten en vervolgtraject?
Michael Star Stone werd door diverse inheemse sjamanen en yogi’s opgeleid om mensen op het pad van zelf-realisatie te begeleiden. Op dit pad ontdek je diverse meditatievormen, ervaar je het effect van groepsmeditaties, leer je van anderen hun ervaringen, integreer je de simpele methodes en groei je vooral op basis van je eigen realisaties. Klik door naar “leren mediteren 2: focus” en “leren mediteren 3: ontwaken” voor meer informatie indien je het volledige pad wilt ervaren. In functie van wat nodig is voor de groep kunnen de rituelen en inhoud afwijken van de hierboven omschreven meditaties.

Overzicht data komende reeksen in Bilzen:
Bilzen: Woensdagavond 19u30-21u30: 5 mei, 12 mei, 19 mei & 26 mei
Bilzen: Woensdagavond 19u30-21u30: 2 juni, 9 juni, 16 juni & 23 juni

Praktische informatie:
Prijs: EUR 120 (8u); inschrijven/reeks. 
Betaling: cash
Inschrijven: via “Inschrijven” of info@zennergi.com.  Inschrijving enkel mogelijk indien je minimum 3 van de 4 lesavonden kan aanwezig zijn. Klik op startdatum om in te schrijven.
Aantal: Min. 5 deelnemers-max. 15
Niveau: Beginners & Gevorderden
Inschrijven: rechtsboven via “Inschrijven” of via info@zennergi.com. Klik op de startdatum van een nieuwe reeks.
Voorzieningen: kleedkamer, vloerverwarming, Gratis Lounge & Tea Corner
Benodigdheden: gemakkelijke kledij
Contact: via info@zennergi.com (bij voorkeur) or +32488473033
Adres Bilzen: Brugstraat 30, 3740 Bilzen, België
Gratis Parking: zie contactpagina
Hotels: voor suggesties zie “hotels

Leren Mediteren 1: Ontspannen
4.9

2019-03-02 14:52:01 Door Mieke over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren

Ik hoopte te leren om mijn gedachten te kunnen stopzetten en dat is na les 2 al voor het eerst gelukt. Doordat we elke les een nieuw soort meditatie ontdekten, zijn de lessen omgevlogen. Michael doet dat ook fantastisch! Zeker een aanrader!

2017-12-04 13:18:15 Door Claudia over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1 & 2

Geweldige ervaring! Vooral de Chakra Dhyana Meditatie met Deeksha heeft diepe indruk op me gelaten. De cursus helpt me ook echt in het dagelijkse leven. Ik had last van grote stress op het werk en daardoor ook van slapeloosheid. Heb nu terug bakken energie en slaap als een roosje :-). Dank u Zennergi!

2020-05-30 12:45:00 Door Iris Stouten over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Hoi Michael, ik wil je nog graag bedanken voor de fijne lessenreeks van de afgelopen vier weken. Vanuit mijn academische opleiding werd er me geleerd dat alles evidence based moet zijn en werd er ook wat vreemd gekeken naar alles wat men mystieke ervaringen zou noemen. Ik ben dankbaar voor alles wat ik de afgelopen weken zelf heb mogen ervaren. Het bracht me rust, maar ook zeker en vast nieuwe perspectieven en inzichten. Ik ben nog steeds vol verwondering over alles wat we hebben mogen ervaren. Het maakt me nieuwsgierig en prikkelt me om meer te ontdekken. Ik zie het als een verrijking voor mezelf als persoon, maar ook zeker als psycholoog. Bedankt! Je slaagt erin om een heel warme en veilige setting te creëren om op ontdekkingsreis te gaan naar de - voor mij - onbekende droomtijd. Zowel Rowie als ik kijken vol enthousiasme uit naar de volgende lessenreeks! ☺️

2017-06-27 23:20:44 Door Monique Dassen over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Heerlijk, een aanrader voor iedereen. Om even terug tot jezelf te komen

2019-03-27 16:48:43 Door Els over Leren Mediteren: Ontspannen
Vrije meditatieavond

Bij het binnen komen wist ik het direct, ik heb de juiste beslissing genomen. De rust en positieve energie komt je dadelijk tegemoet. Dank u om mij deze vorm van 'echte' rust aan te leren. Fijne ervaring en ik kijk al uit naar het volgende ...

2018-03-09 19:03:40 Door Sabine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Van onrust naar totale, heerlijke, allesoverheersende rust. Nooit gedacht dat het mij zou lukken, én dat ik er zo van zou kunnen genieten. Maar de eerste les was ik al volledig om! Prachtige locatie, geweldige begeleiding, toffe groep!

2018-03-06 11:46:39 Door Lydia Vanderstraeten over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Wat een leuke, verrijkende ervaring. De regelmatige toepassing van de diverse meditatie methoden geven me nieuwe, waardevolle inzichten over mezelf. Ik bemerk steeds meer harmonie en een toename van innerlijke rust in mijn dagdagelijkse leven. De begeleiding van Michael is bezield, inspirerend en voorzien van een vleugje humor waardoor het ijs in de groep snel gebroken was en ik me in vertrouwen kon overgeven aan de bijzondere ervaringen. Ook voor vragen achteraf werd er ruimschoots tijd gemaakt. Ik heb ontzettend genoten van dit traject en kan het iedereen, die wel wat meer balans kan gebruiken in zijn of haar leven, van harte aanbevelen. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar het vervolg.

2018-03-09 19:03:07 Door Erika Duchateau over Leren Mediteren: Ontspannen
leren mediteren 1

Bedankt Michael voor de inspirerende avonden, zeer rustgevend, ik heb er van genoten! Ik kijk uit naar het vervolg van de reeks!

2019-11-11 20:18:46 Door Suzanne over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Zeker een aanrader! Ik heb geleerd om tot rust te komen. Ook al lukte dit niet in elke sessie, ik heb heel wat meegenomen om te proberen en te oefenen. Het is zoals een fysieke training, ook dit vergt oefening. Maar het is de moeite waard.

2018-06-20 17:34:38 Door Ilse over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Heel erg bedankt voor die wondermooie reis naar mezelf. Het doet me nog maar eens stilstaan bij het feit hoe we tegelijk sterk en fragiel zijn. Ik heb hier meer kracht uit gehaald en laat deze kracht doorwerken in mijn dagelijkse leven! Bedankt!

2018-06-20 13:47:15 Door Veronique over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1 & 2

Dit had ik eerder moeten doen! Dankzij de leren mediteren 1&2 ben ik als persoon enorm gegroeid en kan ik terug zelf in mijn kracht staan. Vroeger had ik vaak het gevoel dat ik controle verloor over mijn emoties maar dankzij de hulp van deze sessies vind ik makkelijker mijn kern van waarheid terug! Bedankt aan de groep van mensen die met mij deze reis gemaakt hebben en bedankt aan Michael voor de heldere uitleg en antwoorden op al onze vragen! Dit is echt een aanrader om te doen! Ik zou nog een boek kunnen schrijven van wat dit me allemaal heeft bijgebracht!

2018-04-09 12:47:41 Door Katrien over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 2

Wat kan ik schrijven over deze cursus? Een boek denk ik... Het is als een reis in jezelf, je ervaart en ontdekt zoveel nieuwe dingen. Het mediteren in groep is ook een hele fijne en vooral krachtige ervaring. Je krijgt een hoop tools mee naar huis om er zelf mee aan de slag te gaan. Er is ook voldoende ruimte om eigen ervaringen te bespreken. Michael geeft ook heel veel uitleg. Dit, samen met een heel toffe groep, veel thee, nootjes en natuurlijk de lokatie zelf... zorgen ervoor dat deze 8 weken onvergetelijk zijn. Een echte aanrader!

2018-06-22 18:57:45 Door Marc Claesen over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 2

Nog steeds onder de indruk van de prachtige 2 lessen reeksen van Leren Mediteren. Dit is niet gewoon wat lessen volgen en kunnen zeggen ik heb die en die opleidingen gedaan. Nee nee dit is veel meer dan dat, het stopt niet meer . De nieuwe inzichten, ervaringen, evolutie, en vooral mijn parel die ik koester “GRATITUDE”. Daarom heb ik ook niet lang getwijfeld om me in te schrijven om het pad van de Yogi te leren kennen.

2017-12-09 09:23:38 Door Natacha over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini Yoga

Op aanraden van Dr. Rudi Thys ben ik hier begonnen met yogalessen. Het was een duik in het onbekende maar ik voelde me meteen welkom + het is een zeer mooie locatie. Na elke les voel ik me positief en vol energie. Thumbs up!!

2017-12-07 16:57:29 Door Lydia Vanderstraeten over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini yoga

Gewoonweg super. Enkele weken geleden als beginneling ingestapt bij de kundalini yogalessen en dit is voor mij absoluut een blijver. Een wekelijkse opkikker voor lichaam en geest en toegankelijk voor iedereen. De deskundige begeleiding en prachtige setting maken het helemaal af. Top.

2017-05-11 10:35:23 Door Petra jans over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Een geweldige ervaring. Ookal heb je geen kennis van het yoga of meditatie gebeuren, het maakt niets uit. Dankzij Michael die je mee neemt door deze reis vergeet je waar je bent en zet je even al je zorgen opzij. Een echte aanrader voor iedereen.

2018-10-18 21:58:35 Door Heidi over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Voor mij was het de 1ste keer dat ik mediteerde. Het waren telkens 2 heerlijke uren me-time, vol rust en ontspanning, in een fijne groep en een prachtig kader. Ik schrijf me alvast in voor het vervolg hierop want dit wil ik zeker nog verder verdiepen. Dankjewel !

2017-05-23 20:47:04 Door Jeanine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1 & 2

De verschillende meditatie methoden heb ik erg aangenaam gevonden vooral om te ontdekken waar ik mij goed bij voel maar ook de uitdaging aangaan bij de methoden die meer van mij vragen, oa. inzichten in bepaalde vaste patronen . De begeleiding hierbij voelde heel goed en veilig. Mooi om deze ervaring jezelf te gunnen .

2017-06-21 22:30:24 Door Joke Demandt over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Ik ben al een hele tijd op zoek naar mezelf. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen ik te ontwikkelen en me zo weinig mogelijk te laten beïnvloeden door de drukke wereld waarin we leven. Niet altijd gemakkelijk in onze westerse maatschappij! Ik deed al ontspanningsoefeningen thuis en had me al een beetje verdiept in mindfulness, maar verder dan dat ging mijn ervaring niet. Ik was dan ook erg benieuwd naar wat de groep bij jullie te bieden had. Ik ben elke avond weer opnieuw aangenaam verrast. Ik merkte soms in het begin van zo een avond een bepaalde terughoudendheid bij mezelf, maar al snel werd ik meegenomen op een aangename reis. En dit vier weken. De professionele begeleiding en de sfeer die er bij jullie hangt: 'alles mag, niks moet', hebben ervoor gezorgd dat ik telkens weer de vrijheid voelde om mee te gaan in het gebeuren. Ik heb erg veel geleerd en het kriebelt om verder op ontdekking te gaan. Bedankt!

2017-06-30 10:32:00 Door Miet over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini Yoga

Elke avond na de les helemaal relaxed voelen, heerlijk. Ook de detox van de organen was een heel rijke ervaring.

2017-07-04 14:32:15 Door Monique Sarrazijn over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Michael, eerst en vooral dank je voor de fijne begeleiding. Je rustige stem en verduidelijking bij de verschillende meditaties werden zeer gewaardeerd. Ik heb uit deze initiatie, 2 meditatie technieken gehaald die mij aanspreken en ik nu al toepas. De 2 andere wil ik zeker herhalen omdat ik hierbij niet onmiddellijk een klik kon maken, maar zoals we weten, hangt dit soms van het moment en het gevoel dat we hebben af. Een aangename gezellige groep. In september de vervolgcursus zeker weten. Monique

2018-10-30 19:16:20 Door Marie José claessens over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Ik wil je heel erg bedanken voor de 4 fijne avonden... Ik zelf heb er veel uit geleerd....en heb het ook kunnen toepassen...zeer leerrijk...

2019-03-02 14:50:01 Door Carine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

In 4 sessies mogen proeven van ontspanning door medidatie. Aangename groep van deelnemers en positieve, warme lesgever Michael! Voor iedereen een aanrader om even tot je zelf te leren komen! Bedankt!

2018-05-28 12:49:09 Door Lieve over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Bedank voor de boeiende, fijne eerste kennismakingservaringen met mediteren.

2018-03-06 11:47:27 Door Sofie Biesmans over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Michael neemt je op een ongedwongen en toegankelijke manier mee in de wereld van het mediteren. Hij creëert iedere avond een fijne en ontspannen sfeer waardoor je snel tot rust komt. Hij brengt kennis over hoe je bewust kan omgaan met je gedachten en hoe je dit kan toepassen in je dagelijks leven. Ik kijk uit naar de vervolgcursus!

2017-12-04 13:17:19 Door Monique over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 2: focus

Zennergi is een prachtige, zuivere plek waar met veel aandacht onderricht gegeven wordt. Michael is een toegewijde teacher, hij geeft veel handreikingen waarmee je je eigen proces en ontwikkeling kunt verdiepen. Ook is het fijn dat dit binnen de geborgenheid van een groep gelijkgestemden plaats vindt. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomsten!

2017-11-29 09:53:56 Door Sarah Roosemont over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 2: Focus

Een ervaring die iedereen zou moeten hebben. Het leren mediteren "1" en "2" bij Zennergi is een echte aanrader. Ondanks dat ik me reeds langer verdiep in meditatie en dergelijke een "must done". Ik heb veel bijgeleerd, het mediteren in groep is ook heel speciaal. Er komen diverse tools aan bod, veel leuke ervaringen en vooral rustgevend en helend... Gewoon top!

2018-11-21 09:37:37 Door Knuts Marijke over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Super workshop! Ik heb genoten van de lessenreeks 'leren mediteren 1' Je wordt je bewust van je lichaam en geest en er worden bruikbare tools aangereikt om om te gaan met de dagelijkse hectiek. Het werkt 😊 Ik kijk met veel enthousiasme uit naar het vervolg!

2018-04-10 11:14:58 Door Sabine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 2

Indrukwekkend!

2018-10-16 09:42:22 Door Anja Schepers over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Dankzij deze 4 lessen kan ik steeds meer met mijn aandacht in het hier en nu zijn. Ik ben me veel bewuster van gedachten en emoties en dankzij de aangeboden inzichten en tools leer en oefen ik steeds minder in het actie-reactie patroon te zitten. Ik voel terug verbinding met mezelf. Michael geeft les vanuit 100% bezieling en het resultaat mag er zijn. Voor mij is het een grote meerwaarde op mijn weg van persoonlijke ontwikkeling. Op naar leren mediteren 2 ... ik kijk er naar uit. Een aanrader! Anja

2018-07-27 10:11:07 Door marina over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Dank voor deze unieke mystieke ervaring.... Er is geen schuld. Er is geen opoffering. Er is geen lijden. Er was een gewaarzijn van alleen de stilte en zoveel liefde. Ons geboorterecht en plicht: ik ben... Dank u wel Michael voor deze fantastische ervaring

2018-07-28 11:11:24 Door christel claes over Leren Mediteren: Ontspannen
leren mediteren 1

Ik vond het een hele fijne ervaring dat ik met 4 verschillende vormen van meditatie heb mogen kennis maken. Een aanrader voor iedereen. Echt top!

2018-04-23 18:23:11 Door Marc over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Dit lessenpakket smaakt naar meer. Vroeger dacht ik dat mediteren gewoon ergens zitten was en tot rust komen. Maar het is zoveel meer dan dat. En dat wordt je op een aangename manier aangeleerd in een al even aangename omgeving met gelijkgestemde zielen. Ik heb nu al na het eerste lessenpakket "leren mediteren" enorm veel mooie ervaringen mogen beleven. Waarvoor oprechte dank. Daarom zal het tweede gedeelte van "Focus vasthouden" zeker me nog diepere en intensere meditaties laten ervaren. Ik sta er volledig voor open. Als afsluiter nog één tip. Mijn vrouw vroeg me : "Wanneer heb je les?" Ik antwoorde: "Iedere dag" :) . En zo is het, eenmaal je aan de slag kunt met de technieken wil je niet meer zonder . Kortom ik ben een zeer tevreden mens.

2017-11-21 10:43:57 Door Liliane Neven over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini Yoga

Kom binnen in de prachtige studio en je voelt de positieve energie die er heerst. Na vele yoga vormen geprobeerd te hebben, is kundalini yoga de meest complete yoga voor mij namelijk lichamelijke uitdagingen met een mentaal kantje eraan geknoopt. Meditatie heb ik ook al een aantal keer gevolgd ik kan alleen maar zeggen van het 1 komt het ander. Thanks voor al de mooie ervaringen die ik al heb gehad en zeker nog zal krijgen.

2019-06-05 10:01:01 Door Raf over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Leuke en inspirerende meditatie reeks! Ideale kennismaking en laagdrempelig!

2020-01-24 19:41:23 Door Isabelle over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 2

Dag Micheal, Graag wil ik je ontzettend bedanken voor de les van vanavond. Ik heb al vaker ‘aha’- momenten gehad in je les, dat weet je, maar deze les was zo bijzonder… Dank je wel om me in verbinding te brengen met m’n krachtdier. In het naar huis rijden werd me duidelijk hoe diep het me raakte, hoe compleet ik me voel, hoeveel eenheid, harmonie en vertrouwen er plots is. Wauw, this is magical!!! Wat een geweldig gevoel! Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan…

2020-08-10 11:05:13 Door Raf over Leren Mediteren: Ontspannen
Wandelmeditatie 1: Breathwalk

Persoonlijk zeer aangename ervaring met oefeningen, inzichten, ... met het vergroten van je lichtveld op basis van concrete oefeningen die je nadien zelf steeds kan toepassen in eender welke setting, situatie, omgeving, ... Aanrader!

Leren Mediteren 1: Ontspannen
4.8918918918919 out of 5 based on 37 user ratings.

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
5 mei 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
12 mei 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
19 mei 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
26 mei 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
2 juni 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
9 juni 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
16 juni 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
23 juni 2021 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie