Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen of dagcursus)

Zoek je een manier om je te ontspannen of je mentale focus te versterken? Het “leren mediteren 1” volg je in 4 avonden of 1 dag en biedt diepgang aan je persoonlijke ontwikkeling. Meer dan 350 deelnemers hebben de afgelopen 3 jaar aan dit programma deelgenomen. Via verschillende meditatievormen ontdek je o.a. welke technieken je het beste liggen om innerlijke in balans te komen. Bovendien leer je hoe je deze met een minimale tijdsinvestering kunt integreren in je dagdagelijkse leven. Het traject van leren mediteren is zowel voor beginners als gevorderden. Na deze introductiereeks kan je verder doorgroeien in de reeks: “leren mediteren 2: focus“, “Leren mediteren 3: ontwaken” of “Yoga opleiding: pad van de yogi“.

Wat te verwachten?
Leer diverse meditatietechnieken, ervaar het effect van groepsmeditaties, verrijk je horizon door anderen hun ervaringen, groei op basis van je eigen inzichten en integratie van simpele methodes, en zoveel meer!

Programma – 4 avonden of 1 dagcursus: Start nieuwe reeks op woensdagavond (23 oktober: Bilzen), vrijdagochtend (25 oktober: Bilzen) of zaterdagmiddag (9 november of 28 december: Purmerend). De dagcursus is een mix van onderstaande meditatievormen.

Avond 1: Introductie Mindfulness, inzichtsmeditatie & Geurmeditatie
Maak kennis met de basis van deze wetenschappelijk onderbouwde meditatietechniek van Mindfulness. Vooral het positieve effect op stress-, en pijnverlichting verwijzen veel van de meer dan 1700 geschreven wetenschappelijke artikelen. Deze sessie staat in het teken van “ademfocus” en “bodyscan” en een eerste aanraking met het gebruik van essentiële oliën bij geurmeditatie.

Avond 2: Dynamische Bewegingsmeditatie
Geniet van een – geblinddoekte (bij voorkeur) – muzikale bewegingsmeditatie waarbij we het lichaam ontstressen door te “schudden”, waarna het lichaam zich helemaal uitdrukt op een manier dat natuurlijk voelt alvorens het lichaam helemaal in stilte en stilstand te ervaren.

Avond 3: Chakra Dhyana: de kracht van visualisatie 
De kracht van visualisatietechnieken is een heel toegankelijke poort voor het bereiken van meerdere doelen. Ervaar in groep de kracht van de Chakra Dhyana meditatie die al 1000den jaren beoefend wordt door de yogi’s.

Avond 4: Adem en klankmeditatie
Verken je meditatieve staat vanuit ademhaling, klank en mantra.

Overzicht data komende reeksen in Bilzen & Purmerend:
Bilzen: Donderdagavond (19u30-21u30): 5 september, 19 september, 10 oktober & 24 oktober
Bilzen: Woensdagavond (19u30-21u30): 23 oktober, 6 november, 13 november & 20 november
Bilzen: Vrijdagochtend (10u00-12u00): 8 november, 15 november, 22 november & 13 december
Purmerend: zaterdagnamiddag (13u-17u): 9 november
Purmerend: zaterdagnamiddag (13u-17u): 28 december

Overzicht data vervolgreeksen Leren Mediteren 2: focus
Bilzen: Woensdagavond: 27 november, 4 december, 11 december & 18 december
Bilzen: Woensdagavond: 27 mei, 10  juni, 17 juni & 24 juni

Praktische informatie:
Prijs: EUR 100 (8u); inschrijven/reeks. 65 EUR/dagcursus (4u)
Betaling: Voorschot via overschrijving & restbedrag via cash of overschrijving bij 1e les
Inschrijven: via “Inschrijven” of info@zennergi.be.  Inschrijving enkel mogelijk indien je minimum 3 van de 4 lesavonden kan aanwezig zijn. Klik op startdatum om in te schrijven.
Aantal: Min. 10 deelnemers-max. 20
Niveau: Beginners & Gevorderden
Inschrijven: rechtsboven via “Inschrijven” of via info@zennergi.be. Klik op de startdatum van een nieuwe reeks.
Voorzieningen: kleedkamer, vloerverwarming, Gratis Lounge & Tea Corner
Benodigdheden: gemakkelijke kledij
Contact: via info@zennergi.be (bij voorkeur) or +32488473033
Adres Bilzen: Brugstraat 30, 3740 Bilzen, België
Adres Purmerend: KC, Kanaalstraat 10, Purmerend, Nederland (Regio Amsterdam)
Gratis Parking: zie contactpagina
Hotels: voor suggesties zie “hotels

Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen of dagcursus)
4.9

2019-03-02 14:52:01 Door Mieke over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren

Ik hoopte te leren om mijn gedachten te kunnen stopzetten en dat is na les 2 al voor het eerst gelukt. Doordat we elke les een nieuw soort meditatie ontdekten, zijn de lessen omgevlogen. Michael doet dat ook fantastisch! Zeker een aanrader!

2017-12-04 13:18:15 Door Claudia over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1 & 2

Geweldige ervaring! Vooral de Chakra Dhyana Meditatie met Deeksha heeft diepe indruk op me gelaten. De cursus helpt me ook echt in het dagelijkse leven. Ik had last van grote stress op het werk en daardoor ook van slapeloosheid. Heb nu terug bakken energie en slaap als een roosje :-). Dank u Zennergi!

2017-06-27 23:20:44 Door Monique Dassen over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Heerlijk, een aanrader voor iedereen. Om even terug tot jezelf te komen

2019-03-27 16:48:43 Door Els over Leren Mediteren: Ontspannen
Vrije meditatieavond

Bij het binnen komen wist ik het direct, ik heb de juiste beslissing genomen. De rust en positieve energie komt je dadelijk tegemoet. Dank u om mij deze vorm van 'echte' rust aan te leren. Fijne ervaring en ik kijk al uit naar het volgende ...

2018-03-09 19:03:40 Door Sabine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Van onrust naar totale, heerlijke, allesoverheersende rust. Nooit gedacht dat het mij zou lukken, én dat ik er zo van zou kunnen genieten. Maar de eerste les was ik al volledig om! Prachtige locatie, geweldige begeleiding, toffe groep!

2018-03-06 11:46:39 Door Lydia Vanderstraeten over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Wat een leuke, verrijkende ervaring. De regelmatige toepassing van de diverse meditatie methoden geven me nieuwe, waardevolle inzichten over mezelf. Ik bemerk steeds meer harmonie en een toename van innerlijke rust in mijn dagdagelijkse leven. De begeleiding van Michael is bezield, inspirerend en voorzien van een vleugje humor waardoor het ijs in de groep snel gebroken was en ik me in vertrouwen kon overgeven aan de bijzondere ervaringen. Ook voor vragen achteraf werd er ruimschoots tijd gemaakt. Ik heb ontzettend genoten van dit traject en kan het iedereen, die wel wat meer balans kan gebruiken in zijn of haar leven, van harte aanbevelen. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar het vervolg.

2018-03-09 19:03:07 Door Erika Duchateau over Leren Mediteren: Ontspannen
leren mediteren 1

Bedankt Michael voor de inspirerende avonden, zeer rustgevend, ik heb er van genoten! Ik kijk uit naar het vervolg van de reeks!

2018-06-20 17:34:38 Door Ilse over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Heel erg bedankt voor die wondermooie reis naar mezelf. Het doet me nog maar eens stilstaan bij het feit hoe we tegelijk sterk en fragiel zijn. Ik heb hier meer kracht uit gehaald en laat deze kracht doorwerken in mijn dagelijkse leven! Bedankt!

2018-06-20 13:47:15 Door Veronique over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1 & 2

Dit had ik eerder moeten doen! Dankzij de leren mediteren 1&2 ben ik als persoon enorm gegroeid en kan ik terug zelf in mijn kracht staan. Vroeger had ik vaak het gevoel dat ik controle verloor over mijn emoties maar dankzij de hulp van deze sessies vind ik makkelijker mijn kern van waarheid terug! Bedankt aan de groep van mensen die met mij deze reis gemaakt hebben en bedankt aan Michael voor de heldere uitleg en antwoorden op al onze vragen! Dit is echt een aanrader om te doen! Ik zou nog een boek kunnen schrijven van wat dit me allemaal heeft bijgebracht!

2018-04-09 12:47:41 Door Katrien over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 2

Wat kan ik schrijven over deze cursus? Een boek denk ik... Het is als een reis in jezelf, je ervaart en ontdekt zoveel nieuwe dingen. Het mediteren in groep is ook een hele fijne en vooral krachtige ervaring. Je krijgt een hoop tools mee naar huis om er zelf mee aan de slag te gaan. Er is ook voldoende ruimte om eigen ervaringen te bespreken. Michael geeft ook heel veel uitleg. Dit, samen met een heel toffe groep, veel thee, nootjes en natuurlijk de lokatie zelf... zorgen ervoor dat deze 8 weken onvergetelijk zijn. Een echte aanrader!

2018-06-22 18:57:45 Door Marc Claesen over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 2

Nog steeds onder de indruk van de prachtige 2 lessen reeksen van Leren Mediteren. Dit is niet gewoon wat lessen volgen en kunnen zeggen ik heb die en die opleidingen gedaan. Nee nee dit is veel meer dan dat, het stopt niet meer . De nieuwe inzichten, ervaringen, evolutie, en vooral mijn parel die ik koester “GRATITUDE”. Daarom heb ik ook niet lang getwijfeld om me in te schrijven om het pad van de Yogi te leren kennen.

2017-12-09 09:23:38 Door Natacha over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini Yoga

Op aanraden van Dr. Rudi Thys ben ik hier begonnen met yogalessen. Het was een duik in het onbekende maar ik voelde me meteen welkom + het is een zeer mooie locatie. Na elke les voel ik me positief en vol energie. Thumbs up!!

2017-12-07 16:57:29 Door Lydia Vanderstraeten over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini yoga

Gewoonweg super. Enkele weken geleden als beginneling ingestapt bij de kundalini yogalessen en dit is voor mij absoluut een blijver. Een wekelijkse opkikker voor lichaam en geest en toegankelijk voor iedereen. De deskundige begeleiding en prachtige setting maken het helemaal af. Top.

2017-05-11 10:35:23 Door Petra jans over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Een geweldige ervaring. Ookal heb je geen kennis van het yoga of meditatie gebeuren, het maakt niets uit. Dankzij Michael die je mee neemt door deze reis vergeet je waar je bent en zet je even al je zorgen opzij. Een echte aanrader voor iedereen.

2018-10-18 21:58:35 Door Heidi over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Voor mij was het de 1ste keer dat ik mediteerde. Het waren telkens 2 heerlijke uren me-time, vol rust en ontspanning, in een fijne groep en een prachtig kader. Ik schrijf me alvast in voor het vervolg hierop want dit wil ik zeker nog verder verdiepen. Dankjewel !

2017-05-23 20:47:04 Door Jeanine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1 & 2

De verschillende meditatie methoden heb ik erg aangenaam gevonden vooral om te ontdekken waar ik mij goed bij voel maar ook de uitdaging aangaan bij de methoden die meer van mij vragen, oa. inzichten in bepaalde vaste patronen . De begeleiding hierbij voelde heel goed en veilig. Mooi om deze ervaring jezelf te gunnen .

2017-06-21 22:30:24 Door Joke Demandt over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Ik ben al een hele tijd op zoek naar mezelf. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen ik te ontwikkelen en me zo weinig mogelijk te laten beïnvloeden door de drukke wereld waarin we leven. Niet altijd gemakkelijk in onze westerse maatschappij! Ik deed al ontspanningsoefeningen thuis en had me al een beetje verdiept in mindfulness, maar verder dan dat ging mijn ervaring niet. Ik was dan ook erg benieuwd naar wat de groep bij jullie te bieden had. Ik ben elke avond weer opnieuw aangenaam verrast. Ik merkte soms in het begin van zo een avond een bepaalde terughoudendheid bij mezelf, maar al snel werd ik meegenomen op een aangename reis. En dit vier weken. De professionele begeleiding en de sfeer die er bij jullie hangt: 'alles mag, niks moet', hebben ervoor gezorgd dat ik telkens weer de vrijheid voelde om mee te gaan in het gebeuren. Ik heb erg veel geleerd en het kriebelt om verder op ontdekking te gaan. Bedankt!

2017-06-30 10:32:00 Door Miet over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini Yoga

Elke avond na de les helemaal relaxed voelen, heerlijk. Ook de detox van de organen was een heel rijke ervaring.

2017-07-04 14:32:15 Door Monique Sarrazijn over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Michael, eerst en vooral dank je voor de fijne begeleiding. Je rustige stem en verduidelijking bij de verschillende meditaties werden zeer gewaardeerd. Ik heb uit deze initiatie, 2 meditatie technieken gehaald die mij aanspreken en ik nu al toepas. De 2 andere wil ik zeker herhalen omdat ik hierbij niet onmiddellijk een klik kon maken, maar zoals we weten, hangt dit soms van het moment en het gevoel dat we hebben af. Een aangename gezellige groep. In september de vervolgcursus zeker weten. Monique

2018-10-30 19:16:20 Door Marie José claessens over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Ik wil je heel erg bedanken voor de 4 fijne avonden... Ik zelf heb er veel uit geleerd....en heb het ook kunnen toepassen...zeer leerrijk...

2019-03-02 14:50:01 Door Carine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

In 4 sessies mogen proeven van ontspanning door medidatie. Aangename groep van deelnemers en positieve, warme lesgever Michael! Voor iedereen een aanrader om even tot je zelf te leren komen! Bedankt!

2018-05-28 12:49:09 Door Lieve over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Bedank voor de boeiende, fijne eerste kennismakingservaringen met mediteren.

2018-03-06 11:47:27 Door Sofie Biesmans over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Michael neemt je op een ongedwongen en toegankelijke manier mee in de wereld van het mediteren. Hij creëert iedere avond een fijne en ontspannen sfeer waardoor je snel tot rust komt. Hij brengt kennis over hoe je bewust kan omgaan met je gedachten en hoe je dit kan toepassen in je dagelijks leven. Ik kijk uit naar de vervolgcursus!

2017-12-04 13:17:19 Door Monique over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 2: focus

Zennergi is een prachtige, zuivere plek waar met veel aandacht onderricht gegeven wordt. Michael is een toegewijde teacher, hij geeft veel handreikingen waarmee je je eigen proces en ontwikkeling kunt verdiepen. Ook is het fijn dat dit binnen de geborgenheid van een groep gelijkgestemden plaats vindt. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomsten!

2017-11-29 09:53:56 Door Sarah Roosemont over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 2: Focus

Een ervaring die iedereen zou moeten hebben. Het leren mediteren "1" en "2" bij Zennergi is een echte aanrader. Ondanks dat ik me reeds langer verdiep in meditatie en dergelijke een "must done". Ik heb veel bijgeleerd, het mediteren in groep is ook heel speciaal. Er komen diverse tools aan bod, veel leuke ervaringen en vooral rustgevend en helend... Gewoon top!

2018-11-21 09:37:37 Door Knuts Marijke over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Super workshop! Ik heb genoten van de lessenreeks 'leren mediteren 1' Je wordt je bewust van je lichaam en geest en er worden bruikbare tools aangereikt om om te gaan met de dagelijkse hectiek. Het werkt 😊 Ik kijk met veel enthousiasme uit naar het vervolg!

2018-04-10 11:14:58 Door Sabine over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 2

Indrukwekkend!

2018-10-16 09:42:22 Door Anja Schepers over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Dankzij deze 4 lessen kan ik steeds meer met mijn aandacht in het hier en nu zijn. Ik ben me veel bewuster van gedachten en emoties en dankzij de aangeboden inzichten en tools leer en oefen ik steeds minder in het actie-reactie patroon te zitten. Ik voel terug verbinding met mezelf. Michael geeft les vanuit 100% bezieling en het resultaat mag er zijn. Voor mij is het een grote meerwaarde op mijn weg van persoonlijke ontwikkeling. Op naar leren mediteren 2 ... ik kijk er naar uit. Een aanrader! Anja

2018-07-27 10:11:07 Door marina over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Dank voor deze unieke mystieke ervaring.... Er is geen schuld. Er is geen opoffering. Er is geen lijden. Er was een gewaarzijn van alleen de stilte en zoveel liefde. Ons geboorterecht en plicht: ik ben... Dank u wel Michael voor deze fantastische ervaring

2018-07-28 11:11:24 Door christel claes over Leren Mediteren: Ontspannen
leren mediteren 1

Ik vond het een hele fijne ervaring dat ik met 4 verschillende vormen van meditatie heb mogen kennis maken. Een aanrader voor iedereen. Echt top!

2018-04-23 18:23:11 Door Marc over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren Mediteren 1

Dit lessenpakket smaakt naar meer. Vroeger dacht ik dat mediteren gewoon ergens zitten was en tot rust komen. Maar het is zoveel meer dan dat. En dat wordt je op een aangename manier aangeleerd in een al even aangename omgeving met gelijkgestemde zielen. Ik heb nu al na het eerste lessenpakket "leren mediteren" enorm veel mooie ervaringen mogen beleven. Waarvoor oprechte dank. Daarom zal het tweede gedeelte van "Focus vasthouden" zeker me nog diepere en intensere meditaties laten ervaren. Ik sta er volledig voor open. Als afsluiter nog één tip. Mijn vrouw vroeg me : "Wanneer heb je les?" Ik antwoorde: "Iedere dag" :) . En zo is het, eenmaal je aan de slag kunt met de technieken wil je niet meer zonder . Kortom ik ben een zeer tevreden mens.

2017-11-21 10:43:57 Door Liliane Neven over Leren Mediteren: Ontspannen
Kundalini Yoga

Kom binnen in de prachtige studio en je voelt de positieve energie die er heerst. Na vele yoga vormen geprobeerd te hebben, is kundalini yoga de meest complete yoga voor mij namelijk lichamelijke uitdagingen met een mentaal kantje eraan geknoopt. Meditatie heb ik ook al een aantal keer gevolgd ik kan alleen maar zeggen van het 1 komt het ander. Thanks voor al de mooie ervaringen die ik al heb gehad en zeker nog zal krijgen.

2019-06-05 10:01:01 Door Raf over Leren Mediteren: Ontspannen
Leren mediteren 1

Leuke en inspirerende meditatie reeks! Ideale kennismaking en laagdrempelig!

Leren Mediteren 1: Ontspannen (4 lessen of dagcursus)
4.9090909090909 out of 5 based on 33 user ratings.

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
24 Oktober 2019 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
23 Oktober 2019 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
6 november 2019 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
9 november 2019 13:00 17:00 Michael Star Stone KC, Kanaalstraat 10, Purmerend, Nederland (Regio Amsterdam)
13 november 2019 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
20 november 2019 19:30 21:30 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
8 november 2019 10:00 12:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
15 november 2019 10:00 12:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
22 november 2019 10:00 12:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
13 december 2019 10:00 12:00 Michael Star Stone Bilzen, Brugstraat 30, Belgie
28 december 2019 13:00 17:00 Michael Star Stone KC, Kanaalstraat 10, Purmerend, Nederland (Regio Amsterdam)
22 januari 2020 19:30 21:00 Michael Star Stone Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
29 januari 2020 19:30 21:00 Michael Star Stone Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
5 februari 2020 19:30 21:00 Michael Star Stone Brugstraat 30, Bilzen, Belgie