Master your Emotions (9 lesdagen – 3 weekenden)

Bulgan Windhorse is een sjamaan uit Mongolië die internationaal bekend is voor haar transformerende workshops. Ze stamt af van de Kahn familie uit Mongolië – gekend als pure en directe sjamanistische familielijn – waarbinnen ze de rol van “wisdomkeeper” opneemt om mensen te verbinden met hun ware kracht en identiteit. Tijdens 3 intensieve weekenden neemt ze je mee op een innerlijke reis waarbij ze de oude kennis van haar traditie overdraagt en via bijzondere rituelen meesterschap over je emoties helpt ervaren. De volgende editie vindt plaats in Bilzen in retraitevorm. Maximum 9 deelnemers kunnen aan deze retraite deelnemen.

Preview “Master your emotions” met Bulgan Windhorse

Testimonials van deelnemers “Master your emotions 2018”:

Programma: 4 weekenden, 4 spirits, vele verdiepingen en rituelen
Elk weekend staat in het teken van specifieke sjamanistische rituelen en ceremoniën in het licht van specifieke thema’s:

1e Weekend:
Arend & Condor training “Burged – Tas”: Moed, zelfvertrouwen, innerlijke kracht en schoonheid. Je eigen geloofsysteem en gedachtepatronen “zien”.

Binnen de Mongoolse sjamanistische traditie vertegenwoordigt de arend “kracht” en ze is de boodschapper van de Spirit van “Ulgen” van de Bovenwereld. De Bovenwereld van de toekomst brengt positieve veranderingen in mensen hun relaties en persoonlijke leven.

Tijdens dit weekend, schenken we meer aandacht aan onze essentie en relatie met ons “Zelf”.

 1. Activatie van het droomlichaam “Sur Suld”. We zingen en dansen terwijl de drum ons in Trance brengt. De trance helpt je zintuigelijke perceptie en intuïtieve capaciteiten te ontwikkelen om in de sjamanistische droomwereld aan de slag te gaan.
 2. Windhorse ritueel: We verhogen onze persoonlijke spirituele kracht (Hiimori). Dit geeft je de kracht om te voelen en geloven in je eigen spirituele beleving, vreugde en harmonie.
 3. Arend Oog Ritueel: Leer overzicht te creëren en vooruit te kijken zoals een arend. Dit ritueel helpt ons eigen “Zelf” te analyseren.
 4. Arend Vleugel Ritueel: we maken kennis met de kracht van de 4 windrichtingen en leren hoe we deze kunnen inzetten in ons leven. We verbinden ons ook met de sjamanistische wereldboom. Dit ritueel helpt om je leven vanuit een andere positie te bekijken.
 5. Tijd om te dansen: ervaar je energie, kracht en bewegend lichaam.
 6. Condor Ritueel: tijdens dit meditatieve ritueel kiezen we een oude gewoonte en gedragspatroon die we op een liefdevolle manier loslaten.

2e Weekend:
Wolf  “Chono” training: emoties en gedrag, intuïtie, inzicht, sociaal gedrag, oude gedragspatronen en zelfontwikkeling

In de Mongoolse Sjamanistische traditie, de spirit van de wolf is het krachtdier van de Erlig Spirits of Onderwereld, die in verbinding staat met onze emotionele staat, verleden, verlangens, sensualiteit, mysteries en wilde natuurkracht.

Onze mind moet kiezen tussen diepe emoties en gezond verstand. De mind reageert meestal door middel van diepe emoties die een onprettig gevoel veroorzaken. Hoe we de emotionele impact van de mind’s effecten kunnen transformeren naar een actieve staat is een belangrijke les die we leren tijdens deze dagen.

 1. Wolf Ritueel: tijdens dit ritueel verbinden we ons met onze échte stem. We beoefenen een speciale ademtechniek waarbij we oude blokkades opruimen. Het gaat om specifieke emoties en hoe ermee om te gaan om vervolgens los te laten.
 2. Sjamanistisch chanten: hier leren we één van de meest krachtige sjamanistische methodes. Dit stelt ons in staat te luisteren naar onze innerlijke stem en van daaruit te verbinden met de spirituele wereld.
 3. Sjamanistisch Ritueel: doorknip het touw: in de Mongoolse sjamanistische traditie gelooft men dat emoties en gevoelens soms gerelateerd zijn aan de voorouders of aan ons eigen verleden. Dit ritueel helpt ons om los te laten en gemakkelijker vooruit te kunnen in het leven.
 4. Sjamanistische Trance Dance: ervaar de relatie met jezelf en anderen via dit ritueel. Healing voor de familieboom en voorouderlijn staan centraal in dit ritueel.
 5. Activeer je Body Systeem: We leren een massage techniek dat ons lichaam activeert.
 6. Groepwerk: Eens deze reis start, laten we het verleden los. Hét belangrijkste is hier en nu en in wie je transformeert.

3e Weekend
Beer training “Baavgai”: 
Hier en Nu, Pijn & Hart energie, keuze & beslissing, gronding & verantwoordelijkheid, compassie.

In de Mongoolse sjamanistische traditie is de spirit van de Beer een vertegenwoordiger van kracht en bescherming van de Umai Spirit. Umai is de Spirit van de Middenwereld, “Hier en nu”, en is de brenger van liefde en bescherming.

Tijdens dit weekend veranker je je steeds duidelijker wordende kwaliteiten. In de ontmoeting met de Umai Spirit vinden we zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen.

 1. 4 elementen: We verbinden ons met de spirits van de elementen van de aarde. Het herinnert ons eraan dat we het centrum van het universum zijn in verbinding met alles rondom ons.
 2. Grondingsritueel: Het creëren van innerlijke moed, zelfvertrouwen en kracht staat centraal. We gebruiken een sjamanistisch kostuum en ervaren hoe sjamanen dit gebruiken om te gronden en zich te voeden van de energie van de aarde.
 3. Dankbaarheidsritueel: Dit ritueel is om ons te verbinden met onze voorouders om hun ondersteuning, zegeningen en healing te ontvangen.
 4. Begeleide Hart meditatie – tusgaarlalt: Ontspanning van lichaam, hart en geest. De ervaring van innerlijke stilte, het openen van vertrouwen en liefde voor je goddelijke zelf staan centraal.
 5. Beer ritueel: ervaar de kracht van je lichaam. Hier leer je op je 2 voeten te staan zonder jezelf of anderen te kwetsen. Tijdens dit ritueel passen we een specifieke ademhalingstechniek toe, gebruiken we onze stem, lichaamswerk, moed en de ondersteuning van de groep.
 6. Ritueel voor respect en vreugde: we werken in groepen om dit bijzondere ritueel te doen waarbij het vormgeven van elkeen haar dromen centraal staat.
 7. Ritueel voor keuzes maken: We leren om bewust te leven en te kiezen. Begrip en besef van overlevingspatronen staan centraal. Het maken van keuzes zijn toekomstgericht. Waarom geraken we niet vooruit? Wat houdt ons tegen? Keuzes maken doe je met je logische mind, maar de beweging of actie vooruit komt vanuit het hart. Als we op een positieve manier kunnen verbinden met ons hart, lijden we niet door schuldgevoelens en spijt. Met behulp van de aanmoediging van de groep maken we een topbeslissing voor onszelf. Dit ritueel geeft je inzicht en tools om beter keuzes te maken en om tot actie over te gaan.
 8. Verantwoordelijkheid nemen voor je acties en ze vaker durven inzetten. Tijdens dit ritueel krijg je meer inzicht in je eigen patronen. Dit ritueel helpt ons gemakkelijker specifieke kwaliteiten in te zetten om ons compleet en zelfgerealiseerd te voelen als persoon. Het herinnert je eraan voor jezelf te zorgen, je grenzen te stellen, maar ook om dicht bij jezelf te staan in je eigen kracht, schoonheid en sensualiteit.
 9. Techniek: Mongools sjamanistisch werk: Je creëert je eigen medicijnen voor bescherming en leert kleine healingstechnieken die sjamanen “Domnoh” noemen.
 10. Dankbaarheidsritueel: We danken Moeder Aarde via deze bijzondere afsluitende ceremonie.

4e Weekend:
Uil Training – Shar shuvuu: Transformatie via realisatie, viering en initiatie.

De uil vertegenwoordigt in het Mongools Sjamanisme “het oog van de Hoge Spirit Helper”. Centraal staat de spirituele vervolmaking waarbij onze intellectuele mind, emotionele wilskracht, gevoelens en gewaarzijn samenwerken, elkaar aanmoedigen en ondersteunen. Het gaat om precies en juist “waarnemen”.

Gewaar zijn over jezelf verandert het fysieke lichaam en bereikt elke cel in je. Via deze weg kom je tot een nieuw besef van jezelf en dit stelt je in staat om écht een individu te zijn. De persoon die je altijd hebt willen zijn. Transformatie vindt plaats door middel van “Zelf”-realisatie.

 1. Uil Ritueel – Keerpunt: Bulgan zegt: “Waarom weten sjamanen en wisdomkeepers veel meer over ons dan wij doen? Wat denk je zelf? Zij kunnen de dingen anders waarnemen. Dat is wat ik geleerd heb tijdens mijn sjamanistische training. Realisatie van waar onze reis startte en wat onze prestaties zijn, geeft ons een nieuw beeld over ons “Zelf”, onze “ik”. Dit ritueel helpt ons duidelijk te “zien”.
 2. Stem de actie af op je woord: houd je woord, wees loyaal tegenover jezelf. Dit is zichtbaar in je werk, thuis, relaties en relatie tot je kinderen.
 3. Brainwork: op een prettige manier jezelf uitdagen om 2 tot 3 zaken gelijktijdig uit te voeren terwijl je bewust aanwezig blijft.
 4. Leer een Healing Methode: Je zult in staat zijn om jezelf en anderen energie te geven vanuit de verbinding met universele energie.
 5. Mongools Orakel “21 Dari – Ekh: 21 Spirits”: We laten ons inspireren door alle schoonheid, magie en capaciteiten van het orakel die kwaliteiten van onszelf weerspiegelen. We schrijven een korte essay met als thema: “als ik al deze Goddelijke kwaliteiten, magie en schoonheid in mijn leven gebruik, hoe zal “ik” en “mijn toekomst” er uit zien?
 6. Meditatief ritueel: ervaar de zuiverheid van je ziel. Geniet met compassie.
 7. Traditionele ademhalingstechniek – 41 tsagaan lonkh: dit is een bijzondere healingstechniek voor de longen en groei in bewustzijn.
 8. Afsluitend Initiatie ritueel: Tijd om onze realisatie als nieuwe en herboren persoon te vieren. Vanaf nu zie en voel je de relatie met jezelf, je ouders, je kinderen, je partner, anderen op een ander niveau. Eens de reis begonnen is, telt het verleden niet meer. Enkel het “hier en nu” en wie je beslist te zijn.

Andere opleidingen en workshops van Sjamanen:

Praktische informatie:
Prijs: EUR 2115 (incl. verblijf en catering, 9 lesdagen)
Betaling: Voorschot via overschrijving. Resterende bedrag in cash of via overschrijving voor aanvang opleiding. Gespreide betaling mogelijk. Gelieve aanvraag te sturen naar info@zennergi.com
Deelnemers: max. 9
Zennergi Retraite: Er zijn 10 bedden verdeeld over 4 kamers.
Verblijf: All in.
Check in: donderdagavond tussen 19u en 21u
Check out: zondagavond na de opleiding
Nieuwe data België 2020/2021: 23-25 oktober, 20-22 november & 15-17 januari
Start: 10h-17h (teaching uren kunnen variëren)
Taal: Engels
Inschrijven: Online via “Inschrijven” of info@zennergi.com
Niveau: Beginner & Gevorderd
Faciliteiten: kleedkamer, badkamers, vloerverwarming, gratis Lounge & Tea corner
Voorzieningen: bed, kussen, lakens, dekens. Eigen handdoek meenemen.
Extra: Gemakkelijke kledij (yogamat, kussen en deken zijn aanwezig)
Adres België: Brugstraat 30, 3740 Bilzen, België
Start: 30 min. voor aanvang welkom via hoofdingang (straatzijde)
Contact: info@zennergi.com
Parking: Zie Contactpagina (C.C. De Kimpel)

Master your Emotions (9 lesdagen – 3 weekenden)
5

2018-07-21 13:19:20 Door Jacqueline Thijsen over Master your Emotions (9 lesdagen – 3 weekenden)
Master your emotions

Ik ben niet zo goed met woorden, maar ik weet dat ik aangenaam verrast was. Elke les was een “Doen”les en dat vond ik zeer fijn, mijn ervaring is dat mijn Hart-chakra geopend is en vele inzichten heb gekregen. Veel kunnen plaatsen en waar ik veel voldoening heb van gehad en nog steeds volg bij jullie was de Trance Dans. Waauww. De locatie is enorm mooi, goed verzorgd en een goede energie, fijne mensen ontmoet en jullie Eva en Michael zijn Top. Lieve warme mensen alsook Bulgan, zo bescheiden in wat zij doet. Dat vind ik zo super mooi. Ik ben zeer blij dat FB bestaat waar ik jullie heb mogen ontmoeten, voor iedereen een Aanrader…

2018-07-17 14:50:53 Door Sylvia over Master your Emotions (9 lesdagen – 3 weekenden)
Master your emotions

With stories, a sense of humor, visualisation techniques and so much more took Bulgan, a very generous teacher, me and the group on a journey of teachings and healing techniques, insights and understanding. A new light on emotions in general and how understanding animals can help you grow. Working alone and working together with the group. Building up trust and confidence. For me as a coach and facilitator it was also very rich to learn new elements that I can use during my sessions with clients. Gratitude, love and laughter.

2018-03-14 17:26:19 Door Annette over Master your Emotions (9 lesdagen – 3 weekenden)
Master your emotions

A subtle yet very powerful tool of connection, to oneself and to our co-beings in the Multiverse, and transformation, through the heart and a true sense of fraternity. There's one sentence that will stay with me forever : "It's not important who you were. It's important who you become." Thank you, Bulgan. My love and gratitude goes to you, my beautiful inspiring teacher.

Master your Emotions (9 lesdagen – 3 weekenden)
5 out of 5 based on 3 user ratings.

Agenda

  Open Time Close Time Trainer Adres
23 Oktober 2020 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
24 Oktober 2020 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
25 Oktober 2020 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
20 november 2020 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
21 november 2020 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
22 november 2020 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
15 januari 2021 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
16 januari 2021 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie
17 januari 2021 10:00 17:00 Bulgan Brugstraat 30, Bilzen, Belgie